Auto

Business MAGAZIN. Cine este Răzvan Moldovan, cel care conduce afacerile Plus Autotrade, un business de familie care a ajuns să intermedieze autovehicule de peste 100 mil. euro

Autor: Ioana Matei

06.05.2024, 15:30 444

În timp ce piaţa de autovehicule rulate înregistrează scăderi, segmentul autovehiculelor premium şi de lux se menţine stabil datorită creşterii economice şi a accesibilităţii soluţiilor de finanţare personalizate. Pe aceasta mizează şi Plus Autotrade, businessul românesc care a sesizat încă din 2016 că cea mai bună reţetă în auto este să vină în întâmpinarea clienţilor români cARE vor să aibă parte de lux, dar la preţuri mai accesibile.

Datele oficiale ne arată că 2023 a fost cel mai bun an pentru vânzările de autovehicule noi din România de după 2020 şi al doilea an consecutiv de creştere. Pe de altă parte, în continuare, piaţa de autovehicule rulate înregistrează scăderi, care în opinia noastră vor continua, dar asta dacă ne referim la piaţa în ansamblul ei.

În ceea ce priveşte segmentul autovehiculelor premium şi de lux, acesta este mult mai stabil, pe fondul unei creşteri economice care aduce mai multă prosperitate şi o creştere a puterii de cumpărare, precum şi a varietăţii soluţiilor de finanţare disponibile, tot mai accesibile şi personalizate, care va asigura un interes sporit pentru acest segment”, descrie Răzvan Moldovan, general manager al Plus Autotrade, evoluţia recentă a pieţei auto, care se reflectă şi în businessul pe care îl reprezintă.

https://www.businessmagazin.ro/analize/industrie/trendul-autovehiculelor-de-lux-la-moda-indiferent-de-context-22295455

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO