Bănci și Asigurări

CEC Bank finanţează antreprenorii prin programul IMM Plus, prin care aceştia pot contracta credite cu valori maxime cuprinse între 5 mil. lei şi 10 mil. lei pentru capital de lucru şi investiţii

CEC Bank finanţează antreprenorii prin programul IMM...

Autor: Cristina Bellu

07.05.2024, 10:41 172

CEC Bank a anunţat că va continua să finanţeze şi anul acesta antreprenorii români prin intermediul programului guvernamental IMM Plus, acordând credite cu dobânzi subvenţionate. 

“Susţinem şi în 2024 planurile de dezvoltare şi necesităţile curente ale antreprenorilor români, anul acesta fiind implicaţi în toate programele guvernamentale destinate IMM-urilor”, spune Ramona Ivan, Director Relaţii cu Instituţii Naţionale şi Internaţionale în cadrul CEC Bank.

Prin schema de ajutor de stat pot fi accesate credite de investiţii sau credite pentru capital de lucru, garantate până la 90% cu garanţii de stat, emise, după caz, de Fondul de Garantare a Creditului Rural, Fondul de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Fondul Român de Contragarantare.

Valoarea maximă a creditelor în cadrul Programului IMM Plus este de până la 10 milioane lei pentru investiţii şi de până la 5 milioane lei pentru capital de lucru, cu o durată maximă de finanţare de până la 72 luni în cazul creditelor de investiţii, respectiv 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Componentele programului IMM Plus sunt  IMM România Plus,  Agro Plus,  IMM Prod Plus, Construct Plus,  Innovation Plus şi  Rural Plus.

În cadrul ediţiilor anterioare ale programului IMM Invest, CEC Bank a acordat aproximativ 7.200 de finanţări, în valoare de peste 7 miliarde de lei.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO