Bănci și Asigurări

Raiffeisen Bank a înregistrat o scădere a soldului creditelor în T1/2024 cu 4%, dar aşteptările rămân ancorate într-un ritm moderat de creştere pentru anul acesta. Profitul obţinut scade cu 6%, până la 390 mil. Lei

Zdenek Romanek, preşedinte şi CEO, Raiffeisen Bank România. În primele trei luni ale anului, am continuat să creştem în sfera planificării financiare personale, cu o evoluţie de +50%, iar prin programele de garantare ale European Investment Fund am aprobat credite în valoare de 46 milioane de euro. Sunt rezultate care ne fac să privim cu încredere în viitor.

Zdenek Romanek, preşedinte şi CEO, Raiffeisen Bank România. În primele trei luni ale anului, am continuat să creştem în sfera planificării financiare personale, cu o evoluţie de +50%, iar prin programele de garantare ale European Investment Fund am aprobat credite în valoare de 46 milioane de euro. Sunt rezultate care ne fac să privim cu încredere în viitor.

Autor: Mircea Nica

03.05.2024, 00:07 159

♦ Primul trimestru din 2024 a adus o creştere cu 8% a stocului de depozite atrase de la clienţi ♦ La nivel de active, Raiffeisen Bank România încheie primul trimestru al anului cu un total de aproximativ 72 mld. lei în creştere cu 11% faţă de perioada anterioară a anului precedent şi un trend ascendent al creditării pentru sectorul IMM ♦ Creditele acordate de către Raiffeisen Bank acestui segmentului IMM au crescut cu 5% an la an, evoluţie pozitivă susţinută în principal de programele guvernamentale precum IMM Invest. 

Raiffeisen Bank România a în­cheiat primul trimestru (T1) din 2024 cu o scădere a soldu­lui de credite acordate clien­ţi­lor, faţă de perioada simila­ră a anului trecut cu 4%, în timp ce la polul opus, stocul de depozite a crescut cu 8% în aceeaşi perioadă, au transmis repre­zentanţii băncii. Pe de altă parte, pe segmentul planifi­că­­rii financiare, o zonă pe care Raiffeisen a pus ac­cent în ultimul an, ca parte a strategiei, evo­luţia a fost de 50% în primele trei luni din 2024, faţă de perioada similară a anului trecut.

„În primele trei luni ale anului, am con­tinuat să creştem în sfera planificării fi­nanciare personale, cu o evoluţie de Ă50%, iar prin programele de garantare ale Euro­pean Investment Fund am aprobat credite în valoare de 46 milioane de euro. Sunt re­zul­tate care ne fac să privim cu încredere în viitor. Continuăm şi în 2024 creşterea bi-dimensională, bazată pe o strategie unică în peisajul bancar românesc. Prin Banking 1:1, românii au acces la cele mai bune soluţii de planificare financiară şi la banking digital, simplu, sigur şi la îndemână. Totodată, ne menţinem capitalizarea şi lichiditatea la cote solide, bine poziţionaţi pentru a acce­lera creditarea şi susţine finanţarea econo­miei reale“, a transmis Zdenek Romanek, pre­şedinte şi CEO, Raiffeisen Bank România.

Din perspectiva soldului de credite, după revigorarea creditării de la finalul a­nu­lui trecut, anul 2024 a început cu un uşor declin. Astfel, soldul de credite acordate clienţilor a înregistrat o scădere de 4% an la an, în principal din segmentul de clienţi persoane juridice ca urmare a rambursării unor facilităţi de către companiile din sec­torul energetic. În acelaşi timp, împrumu­turi­lor acordate persoanelor fizice au fost, de asemenea, în scădere cu 3% în primul trimestru al anului faţă de perioada similară a anului trecut, în contextul temperării ce­rerii de credite, în special a celor ipotecare, ca urmare a incertitudinii, inflaţiei persis­ten­te şi a unui mediu de rate de dobânzi ridicate, au explicat reprezentanţii băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO