Bănci și Asigurări

Rusia se alătură băncilor centrale care majorează dobânda de referinţă, pentru prima dată în patru ani: Bank of Russia duce dobânda la 7,5% şi anunţă că stă departe de valută până la finalul anului

Rusia se alătură băncilor centrale care majorează...

Autor: Alex Ciutacu

14.09.2018, 16:15 457

Banca centrală a Rusiei a crescut neaşteptat dobânda de referinţă pentru prima dată din 2014, după o serie de decizii similare luate de bancheri în Turcia şi Marea Britanie, în contextul în care riscul de inflaţie este în creştere şi afectează puterea rublei, potrivit Bloomberg.

Oficialii au anunţat că există posibilitatea unor viitoare majorări, după ce au crescut dobânda de referinţă la nivelul de 7,5%, de la 7,25%. Bloomberg scrie că majoritatea economiştilor sondaţi de ei nu se aşteptau la o majorare de dobândă atât de curând din partea Moscovei.

Rubla a crescut cu 0,47% la 67,98 faţă de dolar. Cu toate acestea, sancţiunile anunţate de americani, cumulate cu costurile ridicate pentru importuri în perioada următoare, i-a determinat pe oficialii băncii să îşi majoreze estimările de inflaţie.

În contextul unor semnale care arată că rubla ar putea rămâne sub presiune pentru mai multe luni, Elvira Nabiullina, guvernatorul băncii centrale a extins suspendarea programului de achiziţie de valută până la finalul lunii decembrie.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO