Burse - Fonduri mutuale

Tranşa de 20% alocată micilor investitori în oferta de listare a Premier Energy este deja suprasubscrisă. În sistemul Bursei de Valori s-au strâns ordine pentru aproape 200 mil. lei. „Astăzi, valoarea sigur ca creşte, fiind ultima zi cu discount de 5%”

Tranşa de 20% alocată micilor investitori în oferta de...

Autor: Liviu Popescu

10.05.2024, 10:45 1466

Aproximativ 8,8 milioane de acţiuni ale Premier Energy – însumând circa 200 de milioane de lei – sunt subscrise de investitorii de retail vineri, la ora 10:30, în a treia zi şi ultima în care aceştia mai pot cumpăra acţiuni ale furnizorului de gaze naturale cu un discount de 5%.

Ulterior, adică luni, marţi şi miercuri (deci până la finalul ofertei de listare), investitorii nu vor mai avea discountul de 5% din primele trei zile. Potrivit datelor agregate de ZF din prospect şi de la brokeri, investitorii de retail au alocat de 20% din ofertă, adică 7,2 milioane de acţiuni, în scenariul de bază care nu presupune suplimentarea tranzacţiilor – operaţiune posibilă până la final, dat fiind interesul investitorilor de până acum din piaţă.

„Sigur valoarea va creşte astăzi, întrucât este ultima zi cu discount de 5%” comentează un broker. Investitorii de retail subscriu la preţul de 21,5 lei, iar discountul de 5% este aplicat la preţul final al ofertei, care, dacă va fi mai mic decât limita superioară din intervalul de preţ, va însemna că investitorii vor primi diferenţa înapoi în conturi.

 

Mai multe informaţii:

www.zf.ro/zf-deschiderea-de-astazi/editie-speciala-zf-deschiderea-astazi-bursa-petr-stohr-cfo-premier-22371934

www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/bursa-micii-investitori-au-subscris-20-din-actiunile-alocate-lor-in-22371760

www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/rezumat-ofertei-listare-premier-energy-investitorii-retail-au-20-22371104

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO