Business Internaţional

După Germania şi Cehia, Polonia a fost şi ea vizată de atacuri cibernetice din Rusia

După Germania şi Cehia, Polonia a fost şi ea vizată...

Autor: Tiberiu Sabo

04.05.2024, 12:47 38

Polonia a condamnat atacurile cibernetice ale grupului de hackeri ruşi APT28 asupra Germaniei şi Cehiei, afirmând că şi ea a fost vizată. APT28 are legături cu serviciul de informaţii militare rus GRU, a arătat ministrul german de Externe, Annalena Baerbock.

Polonia îşi exprimă solidaritatea cu Germania şi Cehia în urma atacurilor cibernetice asupra unor instituţii şi a unor partide politice, a arătat Ministerul de Externe de la Varşovia pe site-ul său, relatează Reuters.

Germania a acuzat vineri Rusia că a lansat atacuri cibernetice asupra partidului său de guvernământ şi asupra unor firme din domeniul apărării şi din cel aerospaţial, precum şi asupra unor ţinte din alte ţări, şi a avertizat că vor exista consecinţe, pe care însă nu le-a specificat.

"Polonia, care este, de asemenea, una dintre ţintele atacurilor APT 28, condamnă cu fermitate activităţile repetate, inacceptabile şi dăunătoare desfăşurate în spaţiul cibernetic de către entităţile ruseşti", se arată în declaraţia Ministerului polonez de Externe.

Legat de atacurile cibernetice din Germania, ministrul de Externe de la Berlin, Annalena Baerbock, a declarat, vineri, că „putem atribui în mod clar atacul grupului rus APT28, care este controlat de serviciul de informaţii militare rus GRU”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO