Business Internaţional

Inundaţiile fac ravagii în Japonia: Bilanţul a urcat la 179 de morţi

Inundaţiile fac ravagii în Japonia: Bilanţul a urcat...

Autor: Bianca Pavaluca, Mediafax

11.07.2018, 14:50 89

Cel puţin 179 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi inundaţiilor provocate de ploile torenţiale din centrul şi vestul Japoniei, a informat miercuri Guvernul japonez, relatează BBC.

Peste 70 de persoane sunt încă dispărute. Este cel mai mare bilanţ cauzat de ploile torenţiale din istoria ţării în ultimii 30 de ani.

Aproximativ opt milioane de persoane au fost evacuate din 23 de regiuni din Japonia. Cele mai afectae regiuni sunt Okayama, Hiroshima şi Yamaguchi, cel mai afectate de inundaţiile din ultima perioadă. Zeci de mii de persoane s-au adăpostit în şcoli.

Ploile s-au oprit, dar echipajele de salvatori trebuie să găsească persoanele dispărute. În regiunea Okayama s-au înregistrat cele mai multe pagube.

Aproximativ 270.000 de case din ţară nu au momentan alimentare cu apă şi electricitate.

„Oamenii consideră că regiunea Okayama este foarte sigură, nimeni nu a crezut că un asemenea dezastru se poate întâmpla”, a declarat Yosuke Fujii, care a trebuit să îşi evacueze locuinţa din Okayama.

„Rezervele de mâncare sunt pe terminate. Trebuie să mâncăm ramen instant deoarece nu prea se mai găseşte mâncare în supermarketuri. Nu avem de asemenea nici multe informaţii despre drumuri inundate, centre de evacuare sau locuri unde am putea găsi mâncare” a adăugat acesta.

Prim-ministrul Shinzo Abe şi-a anulat toate vizitele în afara ţării pentru a se ocupa de criza generată de inundaţii. Momentan, acesta este în Okayama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO