Business Internaţional

Mothercare va închide 60 de locaţii şi va concedia 900 de persoane

Mothercare va închide 60 de locaţii şi va concedia 900...

Autor: Alex Ciutacu

12.07.2018, 10:00 414

Retailerul Mothercare va concedia 900 de persoane după intrarea subsidiarei Children`s World în administrare specială, potrivit The Guardian.

Mutarea vine după ce proprietarii locaţiilor unde sunt situate magazinele subsidiarei nu au acceptat propunerea companiei de scădere a chiriilor, luna trecută. Astfel, Mothercare va închide 60 din cele 137 de magazine pe care le operează.

Astfel, retailerul ar trebui să economisească 10 milioane de lire sterline.

„Am găsit o soluţie care ne permite să mergem mai departe şi mai repede cu reformarea portofolului nostru. De asemenea, am identificat zone pentru eficientizări ulterioare şi pentru reduceri ulterioare de costuri, ceea ce va susţine creşterea noastră într-un mod sustenabil”, spune Clive Whiley, preşedintele interimar al grupului.

Mothercare a fost lovit de aceleaşi probleme cu care se confruntă retailerii tradiţionali de stradă, printre care şi o scădere a cheltuielilor consumatorilor şi ameninţarea comerţului online. În plus, publicaţia britanică scrie că mai mulţi clienţi susţin că retailerul ar fi învechit.

Executivul Mothercare, Mark Newton-Jones spune că refinanţarea ar ajuta la revitalizarea businessului.

„Am văzut o perioadă fără precedent pentru retailul britanic şi nu am fost singuri în lupta împotriva acestor trenduri”, spune el.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO