Business sportiv

Business sportiv. Vara tenisului românesc. Romanian Tennis Series, un circuit organizat de Fundaţia Ţiriac cu 14 turnee ITF Futures, va debuta în luna mai. Circuitul numără şase competiţii dedicate tenisului masculin şi opt competiţii la feminin

03.05.2024, 00:06 Autor: Miruna Diaconu

Cele 14 turnee ITF Futures vor avea loc în Bucureşti, Oradea, Cluj, Arad, Constanţa, Buzău, Galaţi, Focşani, Braşov şi Bistriţa Circuitul va debuta cu două turnee desfăşurate simultan la Bucureşti.

Romanian Tennis Series, un circuit de tenis organizat de Fundaţia Ţiriac, în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis, va debuta în luna mai şi anunţă o serie lungă de competiţii sportive dedicate sportului masculin şi feminin, care vor avea loc până în luna septembrie a acestui an. Circuitul va avea 14 turnee ITF Futures, însă Fundaţia Ţiriac va organiza şi WTA 125 ţiriac Foundation Trophy, iar începând de anul acesta va organiza şi un Challenger ATP, la Braşov, care va avea premii în valoare totală 75.000 dolari.

Prin dezvoltarea circuitului propriu de turnee de tenis ITF, sportivii au mai multe şanse de a cumula cât mai multe puncte în competiţiile internaţionale.

Circuitul va avea şase competiţii dedicate tenisului masculin şi opt evenimente destinate teni­sului feminin. Câştigătorii turneelor masculine vor adăuga câte 15 puncte ATP, iar spor­tivele care vor câştiga competiţiile din ca­drul circuitului vor fi recompensate cu câte 15 puncte pentru turneele ITF şi 35 de puncte WTA.

„Fundaţia Ţiriac susţine organizarea acestui circuit de turnee pentru a le oferi o şansă jucătorilor noştri care aspiră să ajungă în circuitul profesionist. Este esenţial ca aceştia să primească sprijinul necesar pentru a se afirma în clasamentele ATP şi WTA. În acelaşi timp, sunt bucuros că am reuşit să aducem un turneu ATP la Baza Sportivă Olimpia din Braşov, un loc de care sunt profund legat, pentru că aici, în copilărie, am făcut primii mei paşi către acest sport extraordinar. Îmi doresc ca Challengerul de la Braşov să devină una dintre cele mai mari competiţii sportive din ţară şi cea mai importantă organizată la Braşov, un oraş cu o tradiţie îndelungată în tenis”, spune Ion Ţiriac.

Turneul Challenger ATP revine la Braşov după o pauză de aproape zece ani şi va fi organizat în perioada 28 iunie – 7 iulie, la baza sportivă Olimpia. Turneul va avea premii cu o valoare totală de 75.000 de euro. Competiţia va aduce la Braşov sportivi din primii 100 cei mai buni tenismeni din clasamentul mondial.

Un alt turneu important care a revenit pe plan local a fost ATP 250, singurul astfel de turneu organizat în România. ţiriac Open a revenit după o pauză de opt ani. Turneul a fost organizat între 1996 şi 2016, fiind cel mai longeviv eveniment sportiv din ţară.

Ţiriac Open (ATP 250) s-a desfăşurat la Baza Sportivă Năstase/Marica din Capitală, în perioada 15-21 aprilie, iar câştigătorul a fost Marton Fucsovics, un tenismen ungar. Jucătorul care a câştigat turneul a primit un premiu de peste 88.000 euro.

Cele 14 turnee ITF Futures vor avea loc în Bucureşti, Oradea, Cluj, Arad, Constanţa, Buzău, Galaţi, Focşani, Braşov şi Bistriţa. Circuitul va debuta cu două turnee desfăşurate simultan la Bucureşti, unul dedicat tenisului feminin şi unul dedicat tenisului masculin

Jucătoarea de tenis din România cu cel mai bun parcurs în circuitul feminin va primi un Wild Card pentru tabloul principal al turneului WTA 125 ţiriac Foundation Trophy, programat în luna septembrie la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti. Anul trecut, acest Wild Card i-a fost acordat Ancăi Todoni, actualmente componentă a lotului naţional de Fed Cup şi ocupantă a locului 217 în clasamentul WTA. Jucătoarea de tenis care va adjudeca trofeul de la WTA 125 Tiriac Foundation Trophy va câştiga 160 de puncte WTA, valoarea totală a premiilor puse în joc fiind de 115.000 de dolari.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet