Companii

Farmacistul era cel mai bine plătit angajat din sănătate, acum e cel mai prost plătit

Farmacistul era cel mai bine plătit angajat din...

Autor: Georgiana Mihalache

07.05.2024, 00:07 6075

Absolvenţii de farmacie se fac antreprenori sau reprezentanţi medicali. În total, sunt peste 22.000 de farmacişti, dar locurile la universităţi se ocupă cu greu în ultimii ani.

Salariul neatractiv şi atitudinea unora dintre pacienţi îi determină pe tinerii farmacişti să lase domeniul pentru care s-au pregătit în facultate şi să meargă pe drumul antrepr­enoriatului sau al unui job de reprezentant medical.

„Reţeaua farmaceutică s-a dezvoltat, dar interesul a început să scadă, pentru că şi nivelul de salarizare s-a modificat. La un moment dat, era cel mai bine plătită ramură din domeniul sănătăţii. În momentul de faţă este cel mai prost plătită“, spune farmacistul Dumitru Lupuleasa, preşedintele Colegiului Farma­ciştilor din România.

Diana Câmpean, o tânără absolventă de farmacie, în 2014, la Cluj-Napoca, a lucrat pentru companii din domeniul farmaceutic la Bucureşti timp de trei ani, iar în 2022 a făcut pasul către antrepre­noriat, creând propriul brand de dermatocosmetice Diafan Cosmetics, sub care fabrică, într-un laborator din Alba Iulia, produse cosmetice multifuncţionale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO