Companii

Italienii de la Enel vând mai multă energie pe piaţa liberă decât pe cea reglementată şi ajung la venituri de 298 mil. euro în T1/2018

Operaţiunile din România ale Enel sunt conduse de Georgios Stassis din poziţia de country manager

Operaţiunile din România ale Enel sunt conduse de Georgios Stassis din poziţia de country manager

Autor: Roxana Petrescu

17.05.2018, 00:07 460

♦ Grupul italian de utilităţi Enel a terminat primul trimestru al anului cu venituri de 298 de milioane de euro pe piaţa din România, profitul EBITDA (înainte de dobânzi, impozite, deprecieri şi amortizări – n. red.) fiind de 45 de milioane de euro ♦ Odată cu liberalizarea pieţei, Enel, care are pe plan local un portofoliu de 2,8 milioane de consumatori, spune că a ajuns să vândă semnificativ mai multă energie pe piaţa liberă faţă de cea reglementată.

Potrivit datelor publicate de grupul italian pentru primul trimestru al anului, Enel a înregistrat în România venituri de 298 de milioane de euro, cu 2% mai mici faţă de cele din perioada similară din 2017.

EBITDA-ul însă, unul dintre cei mai importanţi indicatori de business în economia unei companii, a ajuns la 45 de milioane de euro de la 43 de milioane de euro în primul trimestru al anului trecut.

În cadrul raportului publicat de grupul italian, creşterea EBITDA-ului reflectă creşterea volumelor de energie vândute şi creşterea preţurilor de vânzare atât pe piaţa concurenţială, cât şi pe segmentul reglementat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO