Companii

Trei din cele patru malluri sub brandul Vivo! ale austriecilor de la Immofinanz sunt pe pierderi

Trei din cele patru malluri sub brandul Vivo! ale...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.06.2018, 00:06 812

♦ Fulga Dinu, country manager operations al Immofinanz România: „Aceste rezultate sunt de natură financiară şi nu au legătură cu performanţa operaţională”. 

Cele patru malluri pe care compania austriacă de dezvoltare imobiliară Immofinanz le are în România sub brandul Vivo! au înregistrat în 2017 o cifră de afaceri cumulată de 171,3 milioane de lei, în creştere cu 8% faţă de anul anterior. Per total însă, centrele comerciale au adunat pierderi de 56,4 milioane de lei, faţă de un profit de aproape 200 de milioane de lei în 2016, potrivit datelor centralizate de ZF pe baza rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Cel mai performant mall după cifra de afaceri înregistrată anul trecut a fost tot cel din Cluj-Napoca, administrat de Polus Transilvania Companie de Investiţii, care a avut un business de 80,7 mil. lei şi a fost, de altfel, singurul care a înregistrat profit în 2017. Toate celelalte au avut pierderi de peste 10 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO