Eveniment

Exclusiv ZF: Ministrul Energiei schimbă directorii la Romgaz precum cămăşile: Adrian Volintiru este noul director general al celui mai mare producător de gaze naturale, dar tot cu un mandat pe patru luni

Exclusiv ZF: Ministrul Energiei schimbă directorii la...

Autor: Liviu Popescu

14.06.2018, 18:26 1050

Romgaz Mediaş (SNG), cel mai mare producător şi principalul furnizor de gaze naturale din România, are un nou director general după ce consiliul de administraţie a decis numirea lui Adrian Volintiru pe o perioadă de patru luni ca şef al companiei cu 14,3 miliarde de lei capitalizare, potrivit unui document intrat în posesia ZF. Volintiru a confirmat informaţia pentru ZF. 

„Consiliul de Administraţie aprobă nota comitetului de nominalizare şi remunerare şi numeşte pe domnul Volintiru Adrian Constantin în funcţia de director general al Romgaz pe o perioadă de patru luni”, potrivit documentului obţinut de ZF. Anterior acestei numiri şef al Romgaz era Emil Cindrea.

La jumătatea lunii aprilie ZF a scris că Adrian Volintiru a intrat în directoratul Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie românească.

„Nu ştiu cum a avut loc procesul de selecţie“, a răspuns Adrian Volintiru la întrebarea privind modalitatea în care a fost numit în funcţie. „Este un mandat provizoriu, până la 5 mai“, a mai spus noul membru din directoratul Hidro­electrica.

Adrian Volintiru este membru în board-ul Romgaz, funcţie pe care a ocupat-o şi în perioada mai 2013-iunie 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO