Eveniment

Robert Şova, preşedintele CECCAR. Fraudele din companii fac loc unei noi profesii: expertul contabil criminalist. Dacă managementul City Insurance ar fi vrut un astfel de serviciu, nu s-ar fi ajuns aici

Robert Şova, preşedintele CECCAR -  Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România: Când a fost cazul Wirecard în Germania, s-au luat măsuri şi s-au făcut publice. La noi nu s-a discutat nimic public, totul s-a băgat sub masă. Problema este că rezultatul ne afectează pe toţi cei care avem maşini, pentru că am contribuit, prin asigurări, la acel fond de garantare a asiguraţilor care a fost devalizat cu City Insurance. Dacă managementul City Insurance avea interesul de a identifica frauda, un serviciu de contabilitate criminalistică ar fi fost foarte util şi cu sigruanţă ar fi detectat neregulile.

Robert Şova, preşedintele CECCAR - Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România: Când a fost cazul Wirecard în Germania, s-au luat măsuri şi s-au făcut publice. La noi nu s-a discutat nimic public, totul s-a băgat sub masă. Problema este că rezultatul ne afectează pe toţi cei care avem maşini, pentru că am contribuit, prin asigurări, la acel fond de garantare a asiguraţilor care a fost devalizat cu City Insurance. Dacă managementul City Insurance avea interesul de a identifica frauda, un serviciu de contabilitate criminalistică ar fi fost foarte util şi cu sigruanţă ar fi detectat neregulile.

Autor: Adelina Mihai

09.10.2022, 11:01 686

Folosirea banilor sau a bunurilor companiei în scop personal, cosmetizarea situaţiilor financiare în mod voit şi corupţia sunt principalele metode de fraudă din business, iar rafinarea metodelor de furt a condus şi la apariţia unei noi profesii în România: contabilul criminalist.

„Contabilitatea crimi­nalis­tică este contabil­itatea care se ocupă cu asigu­rarea securităţii busi­nes­sului, a patrimoniului businessului, prin activitatea de detecţie, investigaţie şi prevenţie. Ea nu se ocupă cu partea de conformare şi de consiliere“, a spus Robert Şova, preşedintele CECCAR -  Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Deturnarea activelor companiei, dena­tu­­rarea situaţiilor financiare şi corupţia sunt prin­cipalele modalităţi de fraudă întâlnite în companii la nivel internaţional, dar şi în Ro­mânia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO