Eveniment

Unde se duc cei 7 mld. euro/an, bugetul CNAS. De ce nu spune Casa cum arată top 50 decontări pe analize medicale, investigaţii sau pe spitale. „Transparenţa înseamnă acceptarea responsabilităţii de a da socoteală în faţa cetăţeanului.”

Unde se duc cei 7 mld. euro/an, bugetul CNAS. De ce nu...

Autor: Mirabela Tiron

12.07.2018, 00:05 980

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), instituţie publică, ce administrează sistemul asigurărilor sociale de sănătate în România şi care a avut pe mână un buget de 28,8 miliarde de lei anul trecut (peste 7 mld. euro), nu spune care sunt top 50 decontări pe analize medicale şi investigaţii medicale sau pe spitale, dar nici câţi bani se duc defalcat către operatorii de stat şi către cei de la privat.  

Pe site-ul CNAS se găsesc doar date legate de evoluţia anuală a bugetului şi realizările pe fiecare an, respectiv decontările totale pe  fiecare categorie de cheltuială (medicamente, investigaţii, spitale, altele).

Fiecare casă judeţeană de asigurări de sănătate are pe mână un buget, dar CNAS nu prezintă centralizarea decon­tărilor pe fiecare judeţ şi nici date defalcate pe tip de fur­nizor sau serviciu (de exemplu pe analize medicale şi in­vestigaţii paraclinice sunt prezentate doar decontările totale).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO