Eveniment

ZF 10 ani de la criză. Cum a fost atunci? Ce-am pierdut, ce-am câştigat? Florin Pogonaru, preşedintele AOAR: Nu s-a schimbat nimic în structura economiei. Avem aceeaşi economie mică şi comoditizată

ZF 10 ani de la criză. Cum a fost atunci? Ce-am pierdut,...

Autor: Iulian Anghel

14.09.2018, 00:07 717

Businessul românesc a rămas, la zece ani de la criză, unul mic, fără campioni, deplânge Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), situaţia economiei, la zece ani de la debutul crizei care a pus România în genunchi. 

„Businessul românesc a rămas, după zece ani, un business mic, care nu are campioni. Suntem o economie cu cifre mici. Cifrele pe care se fac evenimentele sunt cifre mici, iar economia are un aspect local subdezvoltat. Economia are o valoare adăugată mică şi comoditizată (o economie care nu produce diferenţiat, care nu are branduri, fapt ce conduce la erodarea profiturilor companiilor – n.red.).

” Economia nu a făcut paşi decisivi spre o restructurare, felul de a face afaceri nu s-a schimbat prea mult, astfel încât valoarea adăugată să fie mai mare, spune Pogonaru: „Nu vom schimba nimic, dacă economia nu va deveni una inovativă. Dacă inovaţia companiilor nu va produce o valoare adăugată mare în economie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO