Croatul Branko Roglic devine unicul acţionar al unui distribuitor local al Tchibo şi P & G după o tranzacţie de câteva milioane de euro

Autor: Cristina Roşca 08.05.2017

Compania Orbico (fostă Egea Orbico SRL) este distribuitor pentru 17 companii internaţionale, printre care giganţi precum P & G (bunuri de larg consum), Tchibo (cafea), Mattel (jucării) şi Kellogg’s (alimente).

Omul de afaceri croat Branko Roglic a achiziţio­nat recent un pachet de 40% din acţiunile com­paniei Orbico din România de la un grup de antre­pre­nori români şi greci, într-o tran­zac­ţie estimată la câteva milioane de euro, potrivit datelor din piaţă.

Compania Orbico, fostă Egea Orbico, era deţinută în proporţie de 60% de grupul croat Orbico şi în proporţie de 40% de grecii de la Egea Cosmetics. În spatele Orbico se află antreprenorul Branko Roglic, considerat a fi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Croaţia. În spatele companiei Egea Cosmetics se aflau trei antreprenori, Georgios Georgantas (50%), Karmen-Mirela Micheli (44,9%) şi Michelis Ilias (5%). În această tranzacţie, croaţii de la Orbico au fost consiliaţi de casa de avocatură Suciu – Popa.

După această tranzacţie, compania şi-a schimbat numele din Egea Orbico în Orbico, potrivit datelor publice.

Compania Orbico din România estima pentru acest an afaceri de 16,3 mil. euro la o echipă de 105 oameni. În 2015, ultimul an pentru care există date publice, compania a obţinut afaceri de 15 mil. euro cu 87 salariaţi.