Ce mutări s-au mai produs în echipele de management ale băncilor? Alin Fodoroiu a ajuns director general adjunct, şef pe retail, la Intesa Sanpaolo Bank România după ce a plecat de la Idea Bank, devenită Salt Bank

Autor: Claudia Medrega 19.04.2024

Din primăvara anului 2023 Intesa Sanpaolo în România are şi un nou şef, Paolo Vivona fiind desemnat în funcţia de director general/CEO al Intesa Sanpaolo Bank România Grupul italian Intesa Sanpaolo a ajuns în octombrie 2023 la un acord cu fondul american de investiţii J.C. Flowers & Co pentru ca Intesa să cumpere First Bank România, tranzacţia bancară urmând să fie finalizată în 2024.

Alin Fodoroiu (foto), care are o experienţă de peste 20 de ani în sectorul financiar-bancar, în sfera creditării, a ajuns pe poziţia de director general adjunct, şef al diviziei retail, la Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara din România a grupului italian cu acelaşi nume.

Anterior, el a lucrat peste nouă ani la Idea Bank, care a fost cumpărată de Banca Transilvania şi a fost redenumită Salt Bank. Din 2017 şi până în 2023, Fodoroiu a fost vicepreşedinte executiv business la Idea Bank. Anterior nominalizării în Comitetul de direcţie al Idea Bank, el era director coordonator produse şi vânzări la Idea Bank. Înainte de a ajunge la Idea Bank, Alin Fodoroiu a lucrat timp de circa şapte ani, până în 2014, şi la Bancpost (care a fost cumpărată tot de Banca Transilvania). La începuturile carierei, el a mai lucrat la HVB Bank şi Piraeus Bank. A terminat în 2001 Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de finanţe, asigurări, bănci şi burse de valori.