ZF 24

Hidroelectrica spune că va continua proiectele de investitii chiar dacă distribuie integral profitul din 2023 pentru dividende. Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica: Accelerarea investiţiilor în modernizări şi proiecte noi rămâne în continuare prioritatea noastră zero

Hidroelectrica spune că va continua proiectele de...

Autor: Roxana Rosu

28.03.2024, 12:23 902

Hidroelectrica a anuntat joi că proiectele de investiţii şi programele de modernizare şi mentenanţă derulate de companie vor continua în 2024, chiar dacă producătorul român de energie, controlat de stat, va repartiza integrat profitul din 2023 pentru dividende.

"Propunerea de dividend reflectă angajamentul de performanţă asumat de noua echipă de la conducerea companiei în faţă acţionarilor. Faptul că reuşim să repartizăm integral profitul realizat în anul 2023, în condiţiile în care ne continuăm fără dificultăţi proiectele de investiţii şi programele de modernizare şi mentenanţă este o dovadă clară a stabilităţii financiare a Hidroelectrica, precum şi a perspectivelor extrem de bune pentru viitor. Ne-am propus creşterea valorii companiei, precum şi transparenţă şi onestitate în relaţia cu investitorii. Accelerarea investiţiilor în modernizări şi proiecte noi rămâne în continuare prioritatea noastră zero.", a declarat Karoly Borbely, CEO-ul Hidroelectrica.

Compania a raportat în 2023 un profit net de 6,3 miliarde lei.

Directoratul companiei vrea să distribuie investitorilor o sumă de 6,29 mld. lei, din care statul român va primi aproximativ 5 mld. lei, în calitate de acţionar majoritar cu 80%, iar fondurile de pensii, care au 10%, circa 600 mil. lei.

Potrivit unui comunicat publicat la BVB, Hidroelectrica propune repartizarea unui dividend brut de 13,99 lei pe acţiune, ceea ce raportat la preţurile curente de tranzacţionare de 130 lei pe unitate înseamnă un randament al dividendelor de aproape 11%, potrivit calculelor ZF.

Aprobarea repartizării profitului net al exerciţiului financiar 2023 va fi supusă aprobării AGA, în şedinţa din data de 29 aprilie.

Hidroelectrica operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. De asemenea, compania deţine o cotă de 13.09% din piaţa de furnizare

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO