Burse - Fonduri mutuale

Bursă. Răzvan Raţ, fost director general adjunct al BRK Financial Group, devine vicepreşedinte executiv al directoratului Transilvania Investments Alliance

Bursă. Răzvan Raţ, fost director general adjunct al...

Autor: Eduard Ivanovici

22.04.2024, 17:46 1905

Compania de investiţii Transilvania Investment Alliance (simbol bursier TRANSI) a informat luni piaţa de capital cu privire la autorizarea lui Răzvan Raţ în funcţia de membru al directoratului, respectiv vicepreşedinte executiv.

Răzvan Raţ a deţinut până la începutul anului poziţia de director general adjunct al BRK Financial Group (BRK), singurul broker de acţiuni listat la Bursa de Valori Bucureşti.

„Ceilalţi doi membri ai directoratului Transilvania Investments, numiţi de către Consiliul de Supraveghere în şedinţa din data de 15.02.2024, sunt în curs de autorizare de către Autoritatea de Supraveghere Financiară”, se arată într-un raport de la BVB.

Acţiunile TRANSI sunt pe plus cu 7,4% în ultimele 12 luni şi pe minus cu 1,5% în 2024, la o valoare de piaţă de 700 de milioane de lei.

„Activitatea curentă a societăţii, până la autorizarea membrilor Directoratului de către A.S.F., va fi asigurată de către şefii de departamente angrenaţi în activitatea societăţii, în limitele atribuţiilor acestora înscrise în fisa postului sub coordonarea dlui Răzvan-Legian Raţ”, scriu reprezentanţii Transilvania Investments.

În 2023, fondul alternativ de investiţii (fosta SIF Transilvania) a avut un profit net de 232,3 milioane de lei, cu 265,5% mai mare faţă de anul precedent, fiind cel mai bun rezultat obţinut într-o perioadă de cinci ani. 

La 31 decembrie 2023, activele totale ale societăţii însumau 1,81 miliarde de lei, fiind cu 27,2% mai mari decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului precedent, conform raportului financiar preliminar.

În continuare, compania vrea să distribuie un dividend brut de 0,015 lei pe unitate, cu un randament de 4,67% în funcţie de preţul de la BVB. 

De asemenea, Transilvania Investments le-a propus acţionarilor şi demararea unui program de răscumpărare de maximum 34 milioane de acţiuni, respectiv 1,57% din capitalul social.

Din total, 24 de milioane de acţiuni vor merge către reducerea capitalului social, iar restul de 10 milioane  spre un program de stock option plan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO