Business Hi-Tech

O nouă tranzacţie în IT: Britanicii de la Eleco achiziţionează grupul de companii de dezvoltare de software Vertical Digital, cu sedii în Oradea şi Timişoara, pentru 1,55 mil. euro. Fondatorii Dan Pop şi Alex Gheboianu se alătură firmei britanice

Jonathan Hunter, director executiv al Eleco plc

Jonathan Hunter, director executiv al Eleco plc

Autor: Adrian Seceleanu

23.04.2024, 10:39 1509

Eleco plc, un furnizor specializat de software listat pe piaţa Alternative Investment Market a London Stock Exchange, a achiziţionat grupul de companii Vertical Digital, format din firmele Vertical Digital SRL şi şi Sons of Coding SRL, companii de software cu sediul în Oradea şi Timişoara.

Vertical Digital şi Sons of Coding au fost achiziţionate pentru o sumă iniţială de 1,3 milioane de euro şi earn-out [valoare contingentă] de 250.000 de euro. Cele două firme au o experienţă dovedită în furnizarea de soluţii agile şi inovatoare de dezvoltare software, consultanţă tehnică şi perfecţionare către numeroşi clienţi finali europeni şi multinaţionali, inclusiv Lufthansa Technik, PwC, VW Financial Services şi Zoopla.

Eleco este un furnizor internaţional specializat de software şi servicii conexe pentru mediul construit, prin mărcile sale Elecosoft, BestOutcome şi Veeuze, din centre de excelenţă din Marea Britanie, Suedia, Germania, Olanda, SUA şi, acum, România.

Achiziţia va îmbunătăţi capacităţile Eleco, inclusiv cea de a îşi deservi şi scala clienţii prin conectarea sistemelor şi furnizarea de consultanţă tehnică care le va accelera transformarea digitală. Achiziţia va permite, de asemenea, creşterea capacităţii interne de cercetare şi dezvoltare, ceea ce va îmbunătăţi, în continuare, timpii de valorificare a produselor.

„Vertical Digital îndeplineşte criteriile de achiziţie ale Eleco, având un istoric bine stabilit şi capacitatea de a răspunde nevoilor comune ale clienţilor, de a îmbunătăţi digitalizarea produselor şi de a contribui la dezvoltarea strategiei de dezvoltare a Eleco.  În anul care se încheie la 31 decembrie 2023, Vertical Digital a realizat venituri de 1,2 milioane de euro şi un profit net înainte de impozitare de 0,3 milioane de euro, pe baza cifrelor neauditate şi a politicilor contabile ale Vertical Digital”, conform datelor Eleco.

Jonathan Hunter, director executiv al Eleco plc, a declarat: "Suntem încântaţi să urăm bun venit Vertical Digital în cadrul Grupului, ceea ce va accelera capacitatea noastră de a ne sprijini clienţii în rezolvarea provocărilor cu care se confruntă în realizarea strategiilor lor de transformare digitală.  Eleco este acum mai bine poziţionată pentru a oferi o gamă mai largă de soluţii şi pentru a se angaja cu mai mulţi dintre clienţii şi partenerii săi în ceea ce priveşte direcţia lor tehnologică strategică.

Suntem impresionaţi de calibrul clienţilor pe care Vertical Digital i-a deservit şi de experienţa şi talentul noilor noştri colegi.  În plus, suntem încântaţi de faptul că cei doi fondatori ai Vertical Digital se angajează să sprijine ambiţiile de creştere ale Grupului. Dan Pop va fi responsabil de extinderea în Europa de Est în calitate de director general regional pentru Europa de Est, iar Alex Gheboianu se va asigura că Grupul continuă să inoveze şi să păstreze talentele tehnice de talie mondială în calitate de Chief Technology Officer."

Tranzacţiile au fost intermediate de Adnumus, companie românească de consultanţă M&A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO