Companii

Familia austriacă Julius Meinl, care deţine pe plan local producătorii de ciocolată Kandia şi Heidi, intră pe piaţa hotelieră românească prin achiziţia hotelului Ambasador din Bucureşti, care va trece printr-un proces de renovare

Hotelul Ambasador din Bucureşti

Hotelul Ambasador din Bucureşti

Autor: Miruna Diaconu

23.04.2024, 09:30 164

 Grupul austriac are în plan să renoveze complet hotelul şi să îl redeschidă în 2027 sub brandul The Julius Bucharest  Hotelul ar urma să aibă circa 158 de camere.

Familia austriacă Meinl, care deţine Julius Meinl, unul dintre cei mai mari jucă­tori de pe piaţa cafe­lei pre­mium şi care deţi­ne fabricile Kandia şi Heidi din România, intră pe piaţa hotelieră locală prin achiziţio­narea hotelului Ambasa­dor din Bucureşti, aflat pe bule­vardul Magheru, de către compa­nia Julius Meinl Living, parte din grupul Julius Meinl.

Achiziţia a fost realizată în două etape. Julius Meinl Living a achiziţio­nat prima dată Ambasador SA, care deţinea jumătate din proprietate şi care activa drept hotel, iar cea de-a doua etapă a fost achiziţio­narea de către Ambasador SA a celeilalte părţi a clădirii, care era deţinută separat. „Pentru a ne asi­gura că oferim servicii la standarde tot mai înalte şi pentru a îmbunătăţi expe­ri­en­ţa pe care o oferim oas­pe­ţilor noştrii, am luat deci­zia de a întrerupe activita­tea hotelului înce­pând cu data de 07.03.2024. Împreu­nă cu noul acţionar întregul imobil Hotel Ambasa­dor va fi supus unui amplu pro­ces de moder­nizare astfel încât să venim în întâmpi­narea solicitărilor dumnea­voas­tră la un nivel al servi­ciilor con­form tendinţei din piaţa turistică“, se arată într-un anunţ de pe site-ul hotelului.

Grupul austriac are în plan să renoveze complet hotelul şi să îl redeschidă în 2027 sub brandul The Julius Bucharest. Hotelul are o suprafaţă de 12.600 de metri pătraţi şi va avea circa 158 de camere şi apartamente de lux.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO