♦ „Împreună, cele patru entităţi care constituie astăzi noul grup Periş posedă cea mai mare capacitate de procesare a porcilor şi cărnii de porc din sud-estul ţării“.
Alin Zamfira, proaspătul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Abatorului Periş, un antreprenor discret şi despre care există puţine informaţii publice, a intrat în acţionariatul companiei cu o participare de 40% la finalul anului trecut, în urma unei tranzacţii, şi are planuri de extindere a businessului. În 2024, îşi propune să facă un salt de cel puţin 50% al cifrei de afaceri.
„Pentru anul acesta ne propunem să realizăm integrarea operaţională a grupului şi să creştem cu cel puţin 50% cifra de afaceri. De asemenea, prin măsurile deja identificate şi în curs de implementare, ne aşteptăm la o îmbunătăţire a performanţei financiare, deşi efectul acestora se va vedea deplin în anul 2025. Spunem asta prin prisma capacităţilor, a know-how-ului şi a echipei, foarte experimentate, care se găseşte în momentul de faţă în grupul Periş“, a spus Alin Zamfira, preşedintele Consiliului de Administraţie al Abatorului Periş, într-un interviu acordat pe e-mail ZF.
Abatorul Periş, companie înfiinţată în 2019 de Jabbar Kanani, fondatorul Agricover, are peste 400 de angajaţi şi estima pentru 2023 o cifră de afaceri de 100 milioane de euro. Astfel, o creştere de 50% în 2024 ar presupune atingerea nivelului de 150 de milioane de euro, ceea ce ar plasa-o între primele zece companii din industria cărnii, dar, la nivel de grup, afirmă Zamfira, puterea este mult mai mare.